Ξεκινώντας με το γιατί

why this happens

Η ιστορία αυτή έχει βάθος και δείχνει γιατί κάποιες εταιρείες και άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερα ενώ την ίδια στιγμή και στον ίδιο τομέα, άλλοι δυσκολεύονται.

Παράδειγμα η apple... Η πιο επιτυχημένη εταιρεία τεχνολογίας της εποχής μας. Γιατί έχει ξεκάθαρο το "γιατί" κάνει αυτά που κάνει και με τον τρόπο που τα κάνει. Ίσως άλλες εταιρείες έχουν καλύτερα προϊόντα αλλά η apple πουλάει το γιατί της. Το γιατί της είναι απλό: να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε και να φέρνει τα πιο καινοτόμα προϊόντα. Δεν αγοράζεις έναν υπολογιστή, αλλά μια φιλοσοφία. Η επιτυχία ή η παραίτηση εξαρτάται από τη δύναμη του εσωτερικού μας γιατί και όχι από το τι κάνουμε. Το τι κάνουμε σήμερα, μπορεί να αλλάξει μέχρι αύριο, αλλά το γιατί θα παραμείνει και το γιατί είναι αυτό που έλκει τους ανθρώπους. Δείτε το με τον "χρυσό κύκλο" Αν έχετε συνηθίσει να δουλεύετε με το "ΠΩΣ" και το "ΤΙ", πρέπει να το αλλάξετε και να πάτε στο   ΓΙΑΤΙ. 

Samuel Pierpont Langley
Εννοείται ότι αυτό το όνομα δεν μας λέει τίποτα, ποιος ήταν; Πάντα όταν ρωτάμε γιατί κάποιος ή ένα προϊόν δεν πέτυχε, οι άνθρωποι δίνουν την εξήγηση με μια παραλλαγή των τριών 
1) δεν είχα κεφάλαιο, χρήματα 
2) δεν ξέρω τους κατάλληλους ανθρώπους 
3) κακές συνθήκες αγοράς/οικονομίας. 
Ο άνω κύριος λοιπόν έλαβε $50.000 από το τμήμα πολέμου των ΗΠΑ το 1898 και άλλα $20.000 από το ινστιτούτο Smithsonian για να φτιάξει αεροπλάνο που θα πετάει με πιλότο. Τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα. Κατείχε έδρα ακαδημαϊκού στο Σμιθσόνιαν. Οι διασυνδέσεις δεν ήταν πρόβλημα. Προσέλαβε τα καλύτερα μυαλά. Οι συνθήκες ήταν τέλειες, όλοι ψάχνανε έναν τρόπο να πετάξουν, ο Τύπος ζητοκραύγαζε για εκείνον. Τότε εμείς γιατί δεν ακούσαμε ποτέ τίποτα για εκείνον;;; 
Λόγω Orville&Wilbur Wright. Αυτοί δεν είχαν τίποτα από αυτά τα "συστατικά της επιτυχίας". Πληρώνανε τα πάντα από τα έσοδα του μαγαζιού τους με ποδήλατα. Ούτε ΕΝΑΣ από όλη την ομάδα τους δεν είχε πτυχίο κολλεγίου, ούτε αυτοί, και οι NY Times δεν τους ακολούθησαν ποτέ. Η διαφορά ήταν ότι τους οδηγούσε το εσωτερικό ΓΙΑΤΙ. Και αυτό αρκούσε για να τους συντροφεύει στα δάκρυα και τον ιδρώτα. Φεύγανε από το σπίτι με 5 σετ ανταλλακτικών γιατί ξέρανε ότι τόσες φορές περίπου θα συντριβούν την ημέρα. Μέχρι που στις 17 Δεκεμβρίου 1903 το πέτυχαν.Απόδειξη ότι ο Langley ήταν κινητοποιημένος από τα λάθος πράγματα: μόλις έμαθε ότι πέταξαν, τα παράτησε. Θα μπορούσε να είχε πει: "καλή δουλειά,ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε παραπέρα για να το βελτιώσουμε". Δεν ήταν πρώτος,δεν πλούτισε, δεν έγινε διάσημος και έτσι τα παράτησε. 

Αν μιλάς για αυτό που πιστεύεις, θα έλκεις ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν αυτό που πιστεύεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου