Κουφώματα από αλουμίνιο

Σχεδόν το 100 % των κουφωμάτων που τοποθετούνται στα νέα σπίτι είναι αλουμινένια, ενώ τα κουφώματα αυτά αρχίζουν και αντικαθιστούν σιγά σιγά και την πλειονότητα των κουφωμάτων από ξύλο ή όποιο άλλο υλικό, που υπάρχουν ήδη στα σπίτια. 

Σίγουρα εκτός από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου σε αυτή την αύξηση χρήσης παίζει και η μεγάλη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου υλικού στη χώρα μας. Συγκριτικά με τα άλλα υλικά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό και έτσι ο αρχιτέκτονας ή ο μηχανικός μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να τα προσαρμόσει στο σπίτι μας. 

Η ασφάλεια που προσδίδουν αυτά τα κουφώματα είναι βέβαια το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα, καθώς λόγω υλικού αλλά και λόγω κατασκευής τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ πιο δύσκολο να παραβιαστούν. 

Τέλος αν τα συγκρίνουμε με τα κουφώματα από ξύλο ή από πλαστικό θα δούμε ότι τα κουφώματα από αλουμίνιο είναι πολύ πιο ακριβά. Αυτό είναι λογικό αν αναλογιστούμε και το υλικό από το οποίο φτιάχνονται, αλλά και τις ιδιότητες τους και την πολύ μεγαλύτερη προστασία και σιγουριά που δίνουν σε ένα σπίτι.

Διάβασε για την νανοτεχνολογία και την αδιαβροχοποίηση των επίπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου