Μάθετε τα μυστικά μίας σωστής διατροφής

Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή στηρίζεται σε μερικές απλές αρχές, ακολουθεί κάποιες βασικές γραμμές που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε πολύ γρήγορα διαφορά τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού σας.

Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή έχει τις ίδιες βάσεις με αυτές που στηρίζεται και η μεσογειακή διατροφή. Έτσι αν θέλετε να βελτιώσετε τον τρόπο που τρέφεστε πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα των λαχανικών και των φρούτων που καταναλώνετε. 

Προσθέστε στην καθημερινότητά σας τουλάχιστον ένα φρούτο και ένα λαχανικό τη μέρα. Επιπλέον πρέπει να βάλετε τα ψάρια στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. 

Πολλοί έχουν συνηθίσει να σκέφτονται τα ψάρια ως ένα φαγητό πολυτελείας και γι αυτό το λόγο τα καταναλώνουν πολύ λίγες φορές το μήνα. Εμείς σας προτείνουμε να καταναλώνετε ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καθώς τα ψάρια είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα , τα οποία είναι πολύ θρεπτικά και ωφέλιμα για την υγεία μας. 

Για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τη διατροφή σας βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας την κατανάλωση οσπρίων(που επίσης αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής). Μία ακόμη πολύ ωφέλιμη συμβουλή είναι να περιορίσετε το κρέας που τρώτε και ιδιαίτερα αν αυτό περιέχει πολλά λίπη. Να προτιμάτε το κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που είναι πλούσιο σε σίδηρο. Μία ακόμα πολύ καλή πρόταση είναι σε όλα τα παραπάνω να προχωρήσετε στη μείωση της κατανάλωσης των τηγανιτών φαγητών και να βάλετε στην καθημερινότητά σας μία κούπα πράσινου τσαγιού την ημέρα. Σε όλα τα ονλινε φαρμακεία πωλούνται φακελάκια πράσινου τσαγιού.

Αν κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τότε θα δείτε πολύ γρήγορα τη διαφορά τόσο στον οργανισμό όσο και στο σώμα σας!!

Πηγή: Παιδικό φαρμακείο BabiesPharmacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου