Aναιμία

Η αναιμία δεν είναι ακριβώς νόσος ή ασθένεια. Η αναιμία αποτελεί ένα σύμπτωμα ή μία κατάσταση στον ανθρώπινο οργανισμό κατά την οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια του οργανισμού δεν παράγονται με φυσιολογικό τρόπο. 

Σαν αποτέλεσμα ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων , των αιμοσφαιρίων δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του αίματος στον οργανισμό σας είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Αυτό στη συνέχεια έχει σαν επόμενο αποτέλεσμα τα μειωμένα επίπεδα του αιματοκρίτη στον οργανισμό μας. Ποια είναι λοιπόν τα συμπτώματα όταν συμβαίνουν όταν κάποιο άτομο έχει αναιμία? Τι μπορεί να συμβαίνει και να καταλάβουμε ότι κάποιος έχει αναιμία? Ποια είναι αυτά τα σημάδια που μπορούμε να δούμε και να μας υποψησίασουν? 

Πρώτα από όλα ένα κλασσικό σύμπτωμα είναι οι συνεχείς πονοκέφαλοι και το έντονο αίσθημα κόπωσης το οποίο δεν σταματάει και επανέρχεται συνεχώς ακόμα και όταν είμαστε χαλαροί και ξεκούραστοι. Επίσης ένα σοβαρό σύμπτωμα είναι τα σπασμένα νύχια αλλά και οι αρρυθμίες στην καρδιά. Αν έχετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό σας προκειμένου να ελέγξετε αν όντως πάσχετε από αναιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου