Ποια είναι τα λαχανικά που μπορεί να σας παχαίνουν

Όλοι ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι τροφές βάσεις της μεσογειακής διατροφής. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες και σε νερό. Είναι ιδανικές για μία ισορροπημένη διατροφή και είναι μία σημαντική προσθήκη στο καθημερινό διαιτολόγιό μας. 

Ακόμα τα λαχανικά και τα φρούτα χρησιμοποιούνται ως βασικό στοιχείο σε όλες τις δίαιτες είτε είναι πιο «αυστηρές» είτε όχι. Τα λαχανικά χρησιμοποιούνται κυρίως πριν το κυρίως γεύμα αλλά και ως βραδινό καθώς μπορούν να δώσουν στο άτομο ένα αίσθημα πληρότητας χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσει μεγάλο ποσό θερμίδων και να επιβαρύνει τον οργανισμό του. 

Όμως από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποια λαχανικά που μπορεί να σας παχύνουν. Το λαχανικό το οποίο είναι το πιο παχυντικό είναι το καλαμπόκι. Μάλιστα επειδή συχνά το προσθέτουμε σε διάφορα φαγητά χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτό που πετυχαίνουμε στην πραγματικότητα να το επιβαρύνουμε με θερμίδες. 

Ένα ακόμα λαχανικό το οποίο διαθέτει αρκετές θερμίδες είναι ο αρακάς. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο φαγητό συνήθως προσθέτουμε διάφορες άλλες τροφές , όπως τυρί και ψωμί καταλαβαίνουμε ότι οι θερμίδες του συγκεκριμένου γεύματος είναι να αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου