Ποιες είναι οι συνήθειες που μας βλάπτουν όσο το κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι μία από τις πιο βλαβερές συνήθειες και ότι έχει πολύ αρνητική επίδραση στον οργανισμό μας. Το κάπνισμα είναι επίσης ένας παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες να προσβληθεί ένας οργανισμός από καρκίνο. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλε συνήθειες οι οποίες είναι εξίσου βλαβερές με το κάπνισμα αλλά συνήθως τις θεωρούμε άκακες. 

Ποιες είναι λοιπόν αυτές? Ξεκινώντας , πρώτη στη λίστα των βλαβερών συνηθειών είναι η απουσία άσκησης από τη ζωή μας αλλά και η έντονα καθιστική ζωή. Η απουσίας κίνησης καθημερινώς μπορεί α δημιουργήσει σημαντικά καρδιολογικά αλλά και κυκλοφορικά προβλήματα. 

Συνεχίζοντας έχουμε το σολάριουμ ή αλλιώς τεχνητό μαύρισμα. Όσο ακίνδυνο και αν λένε όι είναι τ τεχνητό μαύρισμα αν γίνει συνήθεια μπορεί να αποφευχθεί περισσότερο επικίνδυνο από το κάπνισμα. Το ίδιο ισχύει και για το τηγάνισμα με λάδι σόγιας , είναι μία πολύ βλαβερή συνήθεια την οποία πρέπει όλοι νε αφαιρέσουμε από τη ζωή μας. 

Επιπλέον μία πολύ βλαβερή συνήθεια είναι η κατανάλωση κρέατος και πολλών αλλαντικών. Έχει βρεθεί λοιπόν ότι οι παραπάνω συνήθειες είναι εξίσου βλαβερές με το κάπνισμα και ότι αν τις βγάλουμε από τη ζωή μας μειώνουμε σημαντικά τον κίνδυνο να προσβληθούμε από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου