Τροφές που μας ξυπνάνε

Έχετε συνδυάσει το πρωινό ξύπνημα με μια μεγάλη κούπα καφέ? Πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος να μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ είναι μόνο ο καφές? Λοιπόν κάνετε μεγάλο λάθος. Ο καφές βεβαίως περιέχει καφεΐνη και σίγουρα μας αφυπνίζει σχεδόν αμέσως, αλλά υπάρχουν και μερικές άλλες τροφές που έχουν την παραπάνω ιδιότητα. 
Μερικές μάλιστα από αυτές θα σας εκπλήξουν! Ίσως θα γνωρίζετε ότι μία μπάρα σοκολάτας είναι αρκετή για να μας εφοδιάσει με ενέργεια. Ακόμα περισσότερο , η μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική για να μας ξυπνήσει και να θέσει σε λειτουργία τον οργανισμό μας. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τις τροφές ολικής αλέσεως , όπως τα δημητριακά και το ψωμί. Περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και υδατάνθρακες, ώστε τροφοδοτούν άμεσα με ενέργεια τον οργανισμό μας . Ακόμα τα εσπεριδοειδή και τα πικάντικα φαγητά είναι τροφές που μπορούν να αφυπνίσουν ον οργανισμό μας. 

Τα μήλα και η μπανάνες διαθέτουν επίσης αυτήν την ιδιότητα και τέλος τα αυγά και ο σολομός είναι επίσης τροφές που ανήκουν στην παραπάνω λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου